top of page

Ik ben een feminist dus ik haat mannen, toch?sexism is everywhere! #startanewgeneration #awereness
the more you act like a lady the more he'll act like a gentleman

Veel mensen zien feminisme als een vies woord. Alsof wij een hekel hebben aan mannen, een hekel hebben aan mooie vrouwen. Dit is onzin! Feminisme heeft te maken met gelijkheid. Wij, vrouwen willen hetzelfde behandeld worden als mannen. Dezelfde mogelijkheden en dezelfde verwachtingen krijgen.


Alvaro en ik zijn een jaar geleden gaan tekenen voor zijn allereerste vrachtwagen. Komt mevrouwtje aangelopen, in haar knalroze mantel jas met haar zacht roze tas en suède roze schoentjes aan. Eerlijk, echt een zo’n poppetje. We beginnen het gesprek over koetjes en kalfjes en ik vertel dat Tiamo later wanneer hij groot is wil werken bij opa, papa en bij mama.


De reactie hierop was, oh en bij mama is dan als huisvrouw?

Meneer kwam aan het einde van de onderhandelingen toch wel terug op zijn woorden dat hij mij flink onderschat had.


"Wanneer ga jij stoppen met werken?"


Dit, is de reden waarom wij feminisme nodig hebben. Omdat er aan mijn man gevraagd wordt of ik zijn werk tijden nog wel aan kan en wanneer ik denk te stoppen met mijn salon. Terwijl er aan mij gevraagd wordt, hoe doe je het toch allemaal Ro, en (bijna) elke dag zelf op het schoolplein staan en een bedrijf. Niemand vraagt naar hoevaak Alvaro de kinderen ziet of hoevaak hij op het schoolplein staat. Niemand vraagt hoe hij al die ballen omhoog houdt, want hij doet wat er van hem verwacht wordt, geld verdienen! En owee als hij een keer moet zeggen dat hij thuis moet blijven voor de kinderen.


We hebben Feminisme niet alleen voor de vrouw nodig!


We hebben niet alleen feminisme nodig voor ons vrouwen, maar ook voor mannen. Het is sociaal niet geaccepteerd om als man te huilen. Om als man gevoelens te hebben, om als man te laten merken, zien en vertellen wat je dwars zit.


“Meisjes huilen” “je bent toch geen meisje” “je bent toch geen pussy” “roze is voor meisjes” “boys will be boys” "vrouwen zijn het zwakke geslacht" "gedraag je als een vent"


Vrouwen zijn een bitch

Vrouwen worden vaak gezien als een bitch. Jongens, hoevaak ik wel niet een bitch genoemd ben! Ze zullen het niet zien als leiderschapsskills, als een strijder voor haar mening. Als iemand die haar mening niet aanpast voor jouw gemoedstoestand, zodat jij je beter voelt over jezelf.

Nee ik ben een bitch want ik heb een eigen mening en deins niet terug om die te geven.


We worden gezien als moeilijke vrouwen omdat wij onze grenzen aangeven, omdat wij boos worden wanneer jij over die grens heen gaat. Wij worden gezien als gemeen en waarom? Omdat wij een eigen mening hebben en niet terug deinzen om die te geven!


Wij geven onze grenzen aan en daarom zijn wij gemeen!


Ga eens terug denken, hoevaak doen mannen iets wat zij niet willen? Hoevaak worden mannen gedwongen om zich te bedekken zodat vrouwen zich niet aangetrokken voelen? Hoevaak worden mannen verkracht door wat ze aan hadden? Hoevaak worden mannen een slet genoemd? Hoevaak worden mannen boos en is dat begrijpelijk?


We hebben meer feminisme nodig, omdat meisjes op school nog steeds leren dat meisjes plagen zoentjes vragen is. Dat er gezegd wordt tegen hen “je rent als een meisje” “meisjes zijn nu eenmaal langzamer” “gedraag je als een dame”.

Vrouwen zijn sletten en mannen mogen doen wat ze willen.

Hoogstwaarschijnlijk, heb jij hier nooit over nagedacht, maar wist je dat Maxima Koningin is van Nederland? Maar de man van Beatrix was een Prins. Weet je waarom? Omdat het nog steeds een geschreven regel is, niet ongeschreven nee, echt een geschreven regel. Dat een Koning het staatshoofd is, ook wanneer er een Koningin is.


Waarom zorgen we er niet voor dat Amalia's man ook gewoon Koning mag zijn, maar niet boven Amalia staat. Dat is feminisme, het heeft niets te maken met een hekel hebben aan het andere geslacht, het heeft te maken met hetzelfde willen en mogen bereiken.


Zo eindig ik 2019 met mijn eerste blog in lange tijd en mijn laatste blog voor dit decennium, een voorproefje voor wat er in 2020 gaat komen. Wij kunnen alles! Wij zijn de wereld waard en het is onze taak om een nieuwe generatie man en vrouw te maken! #Awereness


Liefs, Romy


250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page