top of page

10 tips voor een vakantie met 2 kleine kinderen

Daar is hij dan, de aller eerste post en welk onderwerp beter dan, vakantie?

Super spannend vind ik het, maar goed dit onderwerp is nog behoorlijk goed in mijn geheugen aangezien ik afgelopen weekend met mijn baby en met Tiamo op vakantie ben gegaan.

Oke oke, ik moet eerlijk wezen, we waren niet helemaal met z’n drieën. Opa en Dani gingen ook mee, maar goed eerlijk is eerlijk (vraag maar aan m’n moeder) het is alsof ik er 2 kinderen gratis bij kreeg. Alleen waren deze kinderen 23 en 52.

Ik heb hier dus alvast wat dingetjes op een rijtje gezet die ik heb meegemaakt in de afgelopen week waar jij zeker wat aan gaat hebben voor jouw volgende vakantie.


1. Pak op tijd in!

Nu denk jij waarschijnlijk, joh echt Woman! Natuurlijk moet je dat op tijd doen. Ik had de kleren klaar staan om in de koffer te doen, zondag al. Ik dacht namelijk dan ben ik lekker op tijd en hoef ik alleen nog maar de koffer leeg te halen van de vorige vakantie en dan opnieuw inpakken (nee ik ga niet elke week op vakantie, ik ben er zo een die haar koffer rustig 2 maanden onuitgepakt laat staan in het midden van de woonkamer).


Maar goed even terug naar het inpakken. Ik was dus lekker op tijd, dinsdag ben ik vrij dus dan kan ik het mooi inpakken. Maar goed daar kwam dus het probleem, vanaf maandag ONWIJZE kiespijn. Dinsdag de hele dag met licht uit onder de deken in m’n bed gelegen. Woensdag ochtend wortelkanaalbehandeling gehad, dus toch maar weer naar bed toe.

SHIT! M’n koffer is nog steeds niet ingepakt. Jongens, had ik het nou maar gewoon zondag gedaan. Laat niet voor morgen liggen wat je vandaag kan doen.


2. Ga ruim op tijd weg.

Wij vlogen om 7 uur heen, dus ik vond het wel een verstandig idee om de taxi om 5.15 uur te laten komen. Oke, zo vroeg had ook weer niet gehoeven. Ik woon op 5 minuten rijden van het vliegveld, dus ook al hadden we een lekke band gehad en een lege accu, had ik er bij wijze van nog naar toe kunnen lopen. Maar hey better safe then sorry.

We liepen dus ook al echt om 5.25 het vliegveld in… Rotterdam AirPort, vertrekken maar 2 vluchten rond dat tijdstip dus je raad al hoe snel we eenmaal bij de gate waren.3. Zorg dat je je paspoort klaar hebt.

Ook hier weer ga jij denken joh, echt. Nou ja jongens, het is mij toch echt weeeeeer over komen, blijkbaar was mijn bijna-hart-aanval van Amerika niet genoeg (waarin ik de dag ervoor 3 uur lang m’n paspoort aan het zoeken was). Want ook nu, wist ik eventjes niet meer waar mijn paspoort was.


Dani had die namelijk die week nodig gehad, waardoor deze op de zaak lag. Kwam ik uiteraard pas om 23.00 uur achter. Of mijn lieve oud-gezinsleden deze nog konden ophalen voordat zij naar het vliegveld gingen. Besef, mijn broertje denkt dan niet even, joh dit is Ro’s portemonnee, zal ik die ook meteen maar meenemen. Nope… Here i go, on vacation, without a wallet. Ik zei toch, extra kleine kinderen mee.


4. Neem geen korte trolley mee

Huh, korte trolley? Wat is dat, nou ja, je hebt van die super schattige trolley’s voor je kleine kinderen KOOP DIE NIET. Want uiteindelijk, breek jij bijna je rug om die trolley mee te moeten nemen. Of je moet hem alsnog op tillen, ook echt niet handig, want waar dienen die wieltjes dan in hemelsnaam voor. Koop een normale trolley voor je kind, ook al is het minder schattig, of je koopt een kinder-trolley maar dan met een lang hengsel.


5. Wees brutaal

Niet asociaal, gewoon brutaal. Je hebt geen idee waar je allemaal mee weg komt op het moment dat je kinderen hebt. Ik neem tegenwoordig gewoon weer een flesje water mee, danoontjes, zonnebrandcreme, voedsel voor de kinderen. Alles wordt gecontroleerd en door de scan gehaald, maar mensen. Ik krijg het gewoon mee. Want hey, it’s all for the kids.

Wanneer het niet duidelijk omschreven staat, vraag aan de balie net voor het boarden of je prioriteit krijgt, geloof mij 95% van de tijd krijg je die, want hey, je bent met kinderen en het gaat allemaal echt wel veel sneller als je gelijk het vliegtuig in mag.Wist je dat je ook bij lange vluchten upgrades kan krijgen? Voor extra beenruimte, want al die vliegvaartmaatschappijen willen die kinderen niet in de gang hebben, dus wees brutaal en vraag om een upgrade. Je hebt ook bij lange vluchten de optie om je baby in een baby-bedje aan de muur te laten liggen. Ook een super oplossing voor als je met echt jonge kinderen reist.


6. Ipads, Tablets, Telefoons

Het is een mega hype maar in het normale, dagelijkse leven doe ik er echt niet aan mee. Kinderen en de iPad/tablet/telefoon. Kinderen horen te spelen in mijn opinie. Alleen dat is het, vakantie is niet normaal dagelijks leven.

De vlucht: trust me, de iPad moet volledig vol staan met filmpjes voor je kind, want stel je toch eens voor dat je dat ene filmpje niet heb gedownload wat hij dan precies wil zien. Laat hem desnoods zelf kiezen wat hij download, zodat jij altijd kan terug koppelen naar “lieverd, je hebt dit zelf uitgekozen”.

Op vakantie zelf: Je bent op vakantie om ook zelf een beetje uit te rusten. Dat mag je soms echt wel afdwingen. Laat hem gewoon een half uur/uur zelf tot rust komen op een bedje of ergens anders zodat jij ook tot rust kan komen en niet elke seconde bezig bent met opletten wanneer hij in het water is. Kind moet rusten en jij ook!


7. Geen liquide middelen!

Dames (en heren), geloof me dit wil je niet! Nadat Alv (mijn man) en ik in december op de terug vlucht al chocomel over ons heen hebben gekregen (ja echt waar, allebei en niet in 1 keer nee 2 verschillende keren). Is het ook dit weekend weer gebeurd. Tiamo wilde tomatensoep en ik vond het allang super dat hij geen chips of iets wilde, dus vooruit jij mag tomatensoep

Domme, domme domme ik. Ik bezig met de baby, ooh ooh mama. Soep gevallen. Nou mensen, gelukkig niks aan de hand, het kleine beetje was van de lepel gevallen op het dienblad. No worries. Ha, Ha, Ha…. Baby wilde niet slapen, mevrouw achter mij was super irritant en afgeleid als dat ik ben. BAM. Tiamo wilde zelf wel even zijn soep pakken en dat ging mis, uiteraard. Allllllllles zat onder, zijn broek, zijn trui, zijn sokken, de stoel, de muur van het vliegtuig.📷

Jongens, echt waar, bespaar je dit gezeik en geef ze niet eens te drinken tenzij ze echt geen speeksel meer in hun mond hebben.


8. Auto huren op airport

Ga je een auto huren? Let er dan alsjeblieft echt goed op dat je een auto op het airport zelf huurt en er niet vanaf. Ik was natuurlijk weer zo slim om dat niet te bedenken, dus daar gingen we met de trolleys kinderwagen kinderen tassen over dat airport. Op zoek naar de shuttle, in de shuttle laden, om 5 km te rijden en weer alles uit te moeten laden en daar pas de auto te kunnen inladen.

Veel te veel gedoe! Leer van mij, huur op het airport.


9. Neem zoveel mogelijk mee, met zo min mogelijk handen.

Zoals de meeste van jullie wel weten, vind ik vaak dat ik alles wel alleen kan en dat het allemaal wel lukt. Ha ha, je bent dan wel een behoorlijke fantasie hebben, want soms lukt het niet helemaal denderend. Dit is zo’n voorbeeld 2 kinderwagens, 2 kinderen, 3 trolleys en 4 tassen, ik kan het allemaal prima alleen. Alv ging namelijk alvast de auto halen dus ik hoefde alleen nog maar, alleen vanaf de kofferband naar de auto te lopen.

Vouw je trolley in je trolley! En rust je tas op de trolleys of aan/in de kinderwagen. Laat je kind zitten, maar zet de kinderwagen op zit stand, zo kan je het stuk achter hem volgooien. Klem je trolley in de kinderwagenstang zodat je ze beiden tegelijk kan vast houden. Het gaat langzaam, maaar het is echt prima te doen!10. Geniet!

Het allerbelangrijkste is genieten, geniet van elkaar, van je kindjes, van de omgeving en van het feit dat je even niets moet maar alles wil doen! Ga leuke dingen doen, maar plan je dagen niet te vol.

Vond je m’n tips leuk? Laat het dan weten in de comments, mocht je zelf nog wat tips hebben? Laat ze dan ook achter! Je bent nooit te oud om te leren.

Liefs, Romy212 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page